Bestel voor €30,- en gratis bezorgd bij €75,-S | SMa t/m vrij voor 10:30 uur besteld, morgen in huisS | S(085) 1301 760S

Koopmans Zelfrijzend bakmeel 500 g

0,85

Beschrijving

Zelf toevoegen:

  • 200 g roomboter of margarine
  • 160g witte basterdsuiker
  • 1kg zachtzure appels (ca. 6 stuks, bijv. Goudreinet of Elstar)

Wettelijk benaming

Zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten

Ingrediënten: TARWEBLOEM, rijsmiddelen (E450, E500), maïsmeel Kan sporen van EI, LUPINE en MELK bevatten.

Voedingswaarden per 100 gram

GDA

Energie355,00kcal0,00%
Vet1,00gram0,00%
waarvan verzadigd0,10gram0,00%
Koolhydraten70,00gram0,00%
waarvan suikers1,00gram0,00%
Eiwitten10,00gram0,00%
Zout1,40gram0,00%

Bewaarinstructies

Koel en droog bewaren. (na openen afgesloten bewaren)

Geografisch gebied

Netherlands

Bereidingsinstructie

Benodigdheden: 300 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel, 200 g roomboter of margarine, 160g witte basterdsuiker, 1kg zachtzure appels (ca. 6 stuks, bijv. Goudreinet of Elstar), eventueel bloem om het aanrecht mee te bestuiven, 1 ei, 50 g suiker, 2 a 3 tl kaneel, 75g rozijnen, 2 el custard of paneermeel, snufje zout (alles op kamertemperatuur). Springvorm met doorsnede 24 cm, mixer met deeghaken. Bereidingswijze: 1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (+- 15 min.) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven*) 180°C. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 4. Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg de basterdsuiker toe. 5. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe. 6. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten. 7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. 8. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. 9. Bekleed met 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. 10. Strooi 2 eetlepels custard of paneermeel over de bodem. 11. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. 12. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. 13. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. 14. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het resterende (1/3) ei. 15. Bak de appeltaart in circa 75 minuten gaar en goudbruin. 16. Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. *Temperatuurinstellingen voor andere ovens worden op onze verpakking aangegeven.

Contactnaam van het product

Koopmans

Communicatieadres

Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort

*Kijk altijd op het etiket van het door u bestelde product, want er kunnen meerdere varianten van het etiket in omloop zijn. Boodschappenboer biedt u de informatie over voedingswaarden die wij ontvangen van onze leveranciers ongewijzigd aan, waardoor de aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de informatie bij onze leveranciers blijft.