Bestel voor €30,- en gratis bezorgd bij €75,-S | SMa t/m vrij voor 10:30 uur besteld, morgen in huisS | S(085) 1301 760S

Lachen is gezond! Doe daarom leuke dingen en maak plezier!

Lachen is gezond! Dat horen we vaak en we weten het allemaal. Maar waarom is dat eigenlijk zo? In dit artikel vertel ik u meer over plezier maken en lachen! Maar ook waarom lachen goed is voor uw gezondheid! Lacht u vaak? Dan bent u goed bezig!

Lachen is gezond

Wetenschappers hebben namelijk onderzocht dat veel lachen bevorderlijk is voor je gezondheid! Ook komt daar bij dat je er een stuk knapper uit ziet als je lacht dan wanneer je boos kijkt! Ook vormen rimpels op oudere leeftijd heel anders als je veel lacht.

Wanneer je lacht voel je je gelukkiger, omdat je lichaam endorfine, serotonine en dopamine aanmaakt waardoor jij je beter voelt. Doe daarom zo veel mogelijk dingen die leuk en grappig zijn, zolang als u kunt!

5 redenen waarom lachen gezond is

Het verlaagd je bloeddruk!

De reden dat het je bloeddruk verlaagt, is omdat wanneer jij je ontspant, de bloeddruk automatisch lager gaat worden. Bij een lagere bloeddruk is de kans op hart en vaatziekten kleiner! Goede reden om veel te lachen dus!

Het werkt stress verminderend

Lachen wekt zoals eerder beschreven stoffen op die positief werken voor je geest. Wanneer u lacht maakt u bepaalde stoffen aan die u laat ontspannen. Hierdoor ervaart u minder stress.

Het bevordert het immuunsysteem

Volgens wetenschappers zou lachen de T-cellen in je lichaam activeren. T-cellen dragen bij aan je immuunsysteem. Deze T-cellen zijn verantwoordelijk voor het bestrijden van virussen en (slechte) Bacteriën. Op het moment dat je begint met lachen zouden deze volgens wetenschappers automatisch activeren als een soort reactie.

Lachen maakt endorfine aan

Endorfine is een soort van geluk stofje dat naar de hersenen gaat. Wanneer je lacht activeert je lichaam de aanmaak van deze stof waardoor u zich gelukkiger voelt!

Een langer leven

Aangezien alle bovenstaande punten op zich al positief bijdragen aan uw gezondheid, kunnen we stellen dat lachen echt gezond is. En dat het u potentieel langer laat leven. Daarbij geeft lachen een goed gevoel zowel aan uzelf als aan uw omgeving en werkt het nog aanstekelijk ook!

Hoe kunt u meer lachen

Het kan zijn dat u nu niet regelmatig lacht of eigenlijk helemaal niet lacht. Daarom wil ik u helpen met ideeën en mogelijkheden om u aan het lachen te maken. Om direct maar te beginnen; de lach van anderen werkt meestal super aanstekelijk! Vooral als het om de slappe lach gaat! Kijkt u daarom eens naar het onderstaande filmpje en probeer niet mee te lachen! Mij lukte dat niet!

Als dit er nog niet voor heeft gezorgd dat u gaat lachen hebben ik nog een aantal andere tips voor u!

Tips om meer te lachen

Er zijn genoeg manieren om aan het lachen te komen. Om u op weg te helpen geef ik u een aantal tips die u aan het lachen kunnen maken.

Maak grappen

Veel grappen zijn leuk en zijn van nature gemaakt om door te lachen! Zelf ben ik iemand die vaak om zijn eigen grappen lacht wat natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling is van het maken van een grap. Wel is het zo dat wanneer u een grap maakt en de ander aan het lachen maakt, de kans groot is dat uzelf ook gaat lachen! Meestal volgt er een grap van de persoon waaraan u de grap verteld heeft. Door samen grappen uit te wisselen bent u samen lekker aan het lachen

Kijk grappige filmpjes zoals deze hierboven

Grappige filmpjes met lachende mensen zorgt er vanzelfsprekend voor dat u ook gaat lachen. Lachen werkt namelijk aanstekelijk! Daarom is het zeker een goed idee om daarvan te profiteren met dit soort filmpjes.

Zorg dat je omgeven wordt door grappige of lachende mensen

Wanneer je in de omgeving bent met lachende mensen zul je merken dat je zelf ook vrolijker gaat worden en zelfs ook lachen! Soms is alleen een glimlach al genoeg om je goed te voelen!

Ga naar een voorstelling van een cabaret.

Als u naar een voorstelling gaat van een komediant is lachen vrijwel gegarandeerd! Deze persoon is namelijk een professional in u aan het lachen maken. Natuurlijk is er voor de een meer nodig om aan het lachen te komen dan aan een ander. Maar als u naar een voorstelling gaat is lachen gegarandeerd.

Om jezelf lachen!

Kun jij blij zijn met  uzelf? Kijk eens in de spiegel en trek gekke gezichten naar uzelf. Het lijkt in het begin een beetje raar, en ongemakkelijk. Maar als u daar eenmaal doorheen bent, kan het heel grappig zijn en u zelfs aan het lachen maken! Het is zeker de moeite waard om dit eens te proberen!

Probeer altijd een lach op je gezicht te houden

zoals ik bovengenoemd al zei, alleen een lach op je gezicht is meestal al genoeg. Probeer daarom zoveel mogelijk een glimlach te houden, ook al voelt het niet helemaal gemakkelijk in het begin! Als je hier een gewoonte van maakt zal het op ten duur vanzelf gaan!

Conclusie

Lachen is gezond en daarom super belangrijk! Als je nu niet zo veel of vaak lacht, is het zeker belangrijk om hier verandering in aan te brengen. Kijk om te beginnen nog eens naar het filmpje! Moest u er van lachen? Dan heeft u ook gevoeld hoe lekker even lachen voelt!

Lachen is gezond! Het draagt bij aan een gezonder lichaam en geest! Ook kunt u onze tips proberen als u graag wat meer wil lachen en het zelf niet zo goed lukt!

Wilt u wel graag lachen maar lukt het echt niet of voelt het ongemakkelijk? Dan kunt u ook lachtherapie overwegen! Ook hiermee is lachen gegarandeerd!

Wat is uw mening over dit artikel? Laat het weten in de reacties! Ook aanvullingen en tips zijn van harte welkom! Meer weten over gezondheid? Lees onze andere artikelen!

Lach elke dag want u weet wat ze zeggen! Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! 

 

 

 

 

 

De waardering van www.boodschappenboer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 84 reviews.