Bestel voor €30,- en gratis bezorgd bij €75,-S | SMa t/m vrij voor 10:30 uur besteld, morgen in huisS | S(085) 1301 760S

Gezonde voeding voor ouderen is belangrijk, wij helpen u graag!

Gezonde voeding voor ouderenGezonde voeding voor ouderen is belangrijk en de eetgewoontes spelen hierbij een grote rol.  Wanneer u ouder wordt heeft u van bepaalde voedingsstoffen meer nodig. Door rekening te houden met wat u eet, blijft u langer gezond.  In dit artikel leest u meer over het belang van goede voeding!

Waarom gezonde voeding voor ouderen?

Voor iedereen is het belangrijk om gezond te eten maar vooral op een oudere leeftijd is dit nog veel belangrijker. Zo hebben ouderen bijvoorbeeld veel meer behoefte aan voedingsstoffen zoals:Gezonde voeding voor ouderen

  • Eiwitten
  • Vezels
  • ijzer
  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Calcium

Door rekening te houden met welke voedingstoffen u op oudere leeftijd nodig hebt, blijft u langer gezond. We snappen het als u hier zelf niet bij stil staat, en willen wij u hier graag bij helpen. Dit doen we door u informatie te geven over hoe u zo gezond mogelijk blijven. Wij geven u hiervoor een aantal tips.

Ook willen we u mogelijke recepten bieden die juist extra voedingstoffen bevatten die u nodig hebt. Door gezond te blijven eten voelt u zich beter en gezonder.

Wat u kunt bereiken met gezond eten

Door gezonde voeding te eten kunt u de kans op hart en vaatziekten aanzienlijk verkleinen. Vaak zien we dat ouderen liever lekker eten dan gezond, waardoor ze onnodig veel ongezonde voeding binnenkrijgen.

Dit is vaak onnodig en het is ook mogelijk om lekker en gezond te eten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze kant en klaar maaltijden. Deze worden vers bereidt en met veel zorg geproduceerd en zijn onze maaltijden zoutarm en eiwitrijk.

Ouderen krijgen vaak onnodig veel vetten binnen waardoor het cholesterol in het bloed verhoogd. Hierdoor neemt de kans op hart en vaatziekten toe. Door gezond te eten leeft u langer en gezonder!

 

Oude gewoontes verbreken

We snappen dat eten lekker moet zijn. Daardoor wordt er vaak weinig rekening gehouden of het ook daadwerkelijk gezond is. Vooral voor mensen van 65+ is het aanpassen van eetgewoontes belangrijk!

Dit betekend natuurlijk niet dat alles drastisch moet veranderen maar er moet wel wat rekening gehouden worden met voeding. Vooral omdat op oudere leeftijd de stofwisseling vertraagd. Omdat ook de functie van organen verminderen wordt het moeilijker om bepaalde voeding te verteren en worden er minder voedingstoffen opgenomen.

Juist omdat er minder wordt opgenomen is het heel belangrijk om zoveel mogelijk goede voedingsstoffen op te nemen om gezond te blijven.

 

Gezond ouder worden!

We snappen dat dit allemaal bij ouder worden hoort, en we zelf al heel wat kunnen doen om gezondheid zo lang mogelijk te behouden. Ook wat betreft spierkracht gaat het bij het ouder worden vaak achteruit en kan boodschappen doen al een lastige klus zijn.

Daarom willen wij u graag helpen, en de boodschappen bij u brengen. Dit kunt u makkelijk doen door uw boodschappen telefonisch te bestellen via 06 1350 2681.

Gezonde voeding voor ouderenOok al bent u niet in staat om boodschappen zelf te doen, is het wel belangrijk om toch altijd in beweging te blijven. Zo kunt u zolang u nog kunt lopen zo nu en dan een wandeling maken. Dit houdt u in beweging en uw spieren en botten sterk.

Zelfs als u niet meer kunt lopen of hier moeite mee hebt, is beweging belangrijk. Om beweging als nog mogelijk te maken zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u toch op de been krijgen.

Als er helemaal geen mogelijkheid is voor u om te lopen, kunt u eens kijken of het voor u mogelijk is om onder begeleiding te gaan zwemmen.

Conclusie

Of u nou jong of oud bent, gezond eten en bewegen is super makkelijk. Hoe beter u voor uw gezondheid zorgt hoe langer u gezond blijft. Door gezond te eten en te kijken naar welke voedingstoffen voor belangrijk zijn blijft u lang gezond.

Gezond eten kan ook lekker zijn door de juiste ingrediënten te gebruiken. Ook zijn er voor ouderen die niet in staat zijn om te koken, gezonde kant en klaar maaltijden beschikbaar die zo in de magnetron opgewarmd kunnen worden.

Wanneer u zorgt voor gezonde voeding en goed in beweging blijft, bent u al goed op weg om lang gezond te blijven!

 

 

Naar onze maaltijden | Ons assortiment | Naar onze volgende update> 

 

De waardering van www.boodschappenboer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 84 reviews.